Vastgelegd zoals alleen u uw paard kent…

Christa Merk Fotografie is gespecialiseerd in paardenfotografie. Een prachtige foto van uw paard in actie of een mooi portret van u samen op stal, in het bos of op het strand (?) het is allemaal mogelijk. Hoe het in zijn werk gaat (?)… lees gauw verder. 

Fotoreportage 

Samen kiezen we een geschikte locatie. Dat kan op stal zijn of in een prachtige omgeving. Wij zetten een paddock op waarin uw paard(en) vrij kan bewegen. Zo kan ik uw paard in de juiste houding fotograferen zonder dat er aan het hoofd wordt getrokken door een longeerlijn. Paarden vinden het in de meeste gevallen ook erg leuk om vrij rond te rennen en wij hebben nog geen paarden meegemaakt die geen respect hadden voor de paaltjes. 

Foto’s van u samen met uw paard kunnen ook buiten de paddock gemaakt worden. Wij hebben speciale fotohalsters die later in de nabewerking weggehaald kunnen worden.  

Een fotoreportage is een leuke ervaring. We nemen overal de tijd voor en… wensen en ideeën zijn zeer welkom. Tijdens de fotoreportage zal ik daar rekening mee houden. We werken niet onder tijdsdruk en zorgen voor een fijne ongedwongen en ontspannen sfeer. 

De tijd van het jaar is belangrijk. Het prachtige voorjaar met het verse groen en de bloemen of het mooie warme licht van een zonsondergang op een heerlijke zomerdag. De herfst met zijn prachtige kleuren of natuurlijk de winter en dan hopen op sneeuw. Alle seizoenen hebben iets speciaals.  

Na de reportage 

Ik maak een selectie van de mooiste foto’s. Ik let daarbij op de houding van het paard, compositie en licht. De foto’s krijgt u binnen een week toegestuurd. Alleen de door u uitgekozen foto’s worden helemaal na bewerkt. Denkt u hierbij aan storende elementen weghalen zoals de lijn van de paddock, fotohalster of slingerende spullen. Vlekken op de vacht of wat vuil in de ogen. Daarna bewerk ik de foto in mijn eigen exclusieve stijl.  

Omdat ieder paard een eigen persoonlijkheid heeft, krijgt ook iedere foto een nabewerking die past in het totale plaatje. Ik let daarbij op de sfeer, het seizoen en de omgeving.

Dat kost tijd, energie en aandacht zodat u gegarandeerd bent van kwaliteit en exclusiviteit. 

Ieder paard heeft eigen bijzondere kenmerken, wat hen uniek en speciaal maakt.

Voorbereiding 

De voorbereiding is belangrijk. Wordt de reportage op locatie gedaan, dan hou ik rekening met het feit of er ruiterpaden zijn en of er een trailer kan parkeren. Je kan en mag niet overal met paarden komen. Wij zorgen voor een goede en veilige locatie, eventueel in overleg.

Wordt de reportage aan huis gedaan dan is het raadzaam te zorgen voor spulletjes om het paard mee af te leiden en/of de aandacht te trekken. De thuishaven is tenslotte bekend terrein en niet altijd prikkelend voor het paard.

Verder is het belangrijk dat het paard er tiptop uitziet.  

Tip: niet alle paarden zijn het gewend om in een vreemde omgeving en binnen een paddock rondjes te rennen. Je vraagt dus wat van je paard wat voor het paard heel vreemd over kan komen. Mijn advies is om van tevoren te oefenen met draf en galop op commando zodat uw paard snapt wat er van hem wordt gevraagd. Zo voorkom je stress en onbegrip bij uw paard.

Tenslotte…

Een fotoreportage is vooral een leuke ervaring. Alles mag en niets moet. Wij hebben jarenlange ervaring met het fotograferen van paarden. Voldoende tijd, rust en een ontspannen en ongedwongen sfeer staat bij ons voorop.

Tarieven Fotoreportage

€225,-

Dit is inclusief;

12 foto’s in hoge resolutie.

Meerdere paarden van dezelfde eigenaar is mogelijk.

Actie en portretfoto’s.

Dit is exclusief;

Reiskosten 30 ct/per gereden km

Nabestellingen en/of bestellen van wanddecoratie, graag contact opnemen.

 

Wanddecoratie

Buiten een digitaal bestand of een mooie afdruk, kunt u bij ons ook terecht voor een prachtige wanddecoratie op maat. Denkt u hierbij aan een foto achter plexiglas, op canvas of een foto op hout.

Afscheid nemen is niet voor altijd en niet het einde; het betekent gewoon dat ik je zal missen tot we elkaar weer ontmoeten…

Afscheid

Voor een afscheidsreportage plan ik altijd direct tijd in mijn agenda. 

Aanvullend: Christa Merk Fotografie behoudt het recht op de foto-bestanden. Verder kunnen de foto’s gebruikt worden voor promotie- en commerciële doeleinden (sociaal media, website, vakbladen en wedstrijden) of vrij werk (DigitalArt).