“Mijn stijl van ontwikkelen is een persoonlijke stempel op iedere foto die ik heb gemaakt” 

Mijn naam is Christa Merk.

Natuur en dieren vastleggen, waarvan paardenfotografie in het bijzonder, is waar ik mezelf het meeste in kan verliezen. Mijn vader was de drijvende kracht achter mijn motivatie om te gaan fotograferen. Waar hij in een donkere kamer stond om de foto’s te ontwikkelen zit ik nu achter mijn pc. De werkwijze is verandert maar de passie is hetzelfde.

Door mijn liefde voor dieren is de persoonlijkheid en karakter vastleggen een ware specialiteit geworden. We werken niet op tijd. Rust, ontspanning en gezelligheid zijn voor ons de key-woorden voor prachtige en geslaagde foto’s.

 

Erg leuk dat mijn werk niet onopgemerkt blijft.

Naast een aantal publicaties in verschillende fotovakbladen en paarden-bladen, zowel op de cover als in het blad, is Christa Merk Fotografie ook een aantal keren geïnterviewd. Er zijn artikels verschenen, zowel in de bladen als online over mijn manier van werken tijdens de fotoreportages van paarden in actie.

Daarnaast heb ik mogen meewerken aan de cursusbundel ‘Beweging en Actie Fotografie’ van Zoom.nl ;

https://www.zoomacademy.nl/course?courseid=cursusbundel-beweging-en-actie

William Rutten heeft mijn Instagram account gedeeld met een prachtig compliment over mijn werk. Erg trots op. Zie link ;

 https://www.instagram.com/p/BwgZcmZHv3H/

Door een groot frans bedrijf is er een puzzel op de markt gekomen met één van mijn foto’s. Erg leuk!! Zie link ;

https://www.clementoni.com/nl/31811-the-horse-1500-stukjes-high-quality-collection/

Waar ik erg trots op ben is dat één van mijn foto’s prijkt op de cover van het prachtige boek van de KFPS Royal Friesian wat gaat over dit mooie ras, het Friese Paard. Zie foto hieronder.

Mijn werk wordt regelmatig gedeeld op grote online platvormen maar wat ik nog het leukste vind, is dat mijn werk een inspiratiebron is voor vele fotografen en kunstenaars.

Coverfoto "ROS"
Bit-281-747x1024
11057442_10153598433379938_8186961775447139361_o
Hoefslag